Door naar content

Cuvée Marie-Christine enthousiast ontvangen in Giessenburg

10 april 2019
Cuvée Marie-Christine enthousiast ontvangen in Giessenburg

Cuvée Marie-Christine enthousiast ontvangen in Giessenburg

GIESSENBURG - Vrijdag 5 april 2019 In Giessenburg en omgeving is men helemaal klaar voor het voorjaar. Op vrijdag 5 april vond namelijk de voorjaarsproeverij van Drankenhandel Fred van den Heuvel plaats. Christine en Fred van den Heuvel ontvingen de gasten om hen kennis te laten maken met wijnen die je direct doen verlangen naar het voorjaar.
Heerlijke voorjaarswijnen
Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig om de bezoekers te informeren over vooral witte en rosé wijnen. Maar ook een aantal elegante rode wijen en een mooie dessertwijn stonden op de proeftafel. Denk hierbij aan wijnen van Condesa de Leganza, Vina Ventisquero, Sartori, Fabre en Provence en Quady.
Cuvée Marie-Christine Côtes de Provence Cru Classé
Fabre heeft onlangs de compleet vernieuwde uitmonstering gelanceerd van hun Cuvée Marie-Christine Côtes de Provence Cru Classé. Een prachtige complexe rosé die, niet in de laatste plaats door het enthousiasme van Christine van den Heuvel, heel goed in de smaak viel bij de gasten.
Ventisquero Grey GCM
Erg bijzonder was ook de Ventisquero Grey GCM (garnacha, cariñena, mataro) uit de Apalta Valley in Chili. Fred had nog een aantal flessen van 2012 op voorraad, de eerste jaargang die van deze wijn gemaakt is. Op de fles staat een geschat rijpingspotentieel van 5-6 jaar. Echter heeft de wijn  zich zo ontzettend mooi ontwikkeld dat hij  nog een aantal jaren  langer mee kan. Maar dat zullen deze flessen waarschijnlijk niet gaan halen, want er was genoeg animo voor.
Voorjaar
Nu iedereen zijn of haar wijnen heeft uitgezocht, kan het voorjaar in Giessenburg beginnen. En gezien de heerlijk warme dagen van afgelopen weekend zal in menig Giessenburgs huishouden al een pas aangeschafte fles wijn zijn geopend.
Bedankt
We danken Fred en Christine van den Heuvel voor de mooie avond!  
Back to top