Door naar content

Dale Perry van Douglas Laing brengt bliksembezoek aan Eindhoven

23 april 2019
Dale Perry van Douglas Laing brengt bliksembezoek aan Eindhoven

Dale Perry van Douglas Laing brengt bliksembezoek aan Eindhoven

EINDHOVEN - Donderdag 18 april 2019 Afgelopen donderdag 18 april bracht Dale Perry een bliksembezoek aan Nederland. Dale is Brand Ambassador voor Douglas Laing. Gedurende deze dag bezocht hij diverse slijterijen in de regio Eindhoven.
Douglas Laing Whisky Tasting
In de avond gaf Dale Perry een whisky tasting. Deze werd gehouden in samenwerking met Van der Heijden Wijnen en Gedistilleerd in Eindhoven. Dale begeleidde een gezelschap van 26 personen door het zeer diverse assortiment whisky's van Douglas Laing. Whisky Tasting Douglas Laing onder leiding van Dale Perry Hieronder de line-up:
  • Timorous Beastie Highland Blended Malt Scotch Whisky
  • Provenance Strathmill Single Cask 9YO
  • Provenance Dailuaine Single Cask 10YO
  • Old Particular Mortlach Single Cask 12YO
  • Old Particular Craigellachie Single Cask 10YO
  • Old Particular Glen Ord Single Cask 13YO
  • Old Particular Speyburn Single Cask 15YO
  • Old Particular Glenburgie 'Sherry Matured' 21YO
De whisky's werden zeer goed ontvangen door de Eindhovense whiskyliefhebbers, met de Speyburn 15 YO en Craigellachie 10YO als absolute uitschieters. Dale Perry kijkt tevreden terug op het positieve ontvangst van de whisky's van Douglas Laing in Eindhoven en omgeving. We kijken uit naar zijn volgende bezoek aan Nederland. Dale Perry en Joris Post
Over Douglas Laing
Douglas Laing werd ruim 70 jaar geleden opgericht en is heden ten dage een toonaangevende onafhankelijk bottelaar en leverancier van de beste Scotch whiskyโ€™s. Men heeft hierbij in het bijzonder veel aandacht voor ambachtelijke, Small Batches en Single Cask bottelingen. Familiebedrijf Het bedrijf werd in 1948 opgericht door Fred Douglas Laing en is nog steeds eigendom van familie Laing. Ook wordt het bedrijf nog steeds gerund door de familie; tegenwoordig staan Fred Laing Jr en zijn dochter Cara Laing aan het roer. Bedrijfsfilosofie De bedrijfsfilosofie van Douglas Laing is om zo te bottelen als de distilleerder het bedoelt: dat wil zeggen, op hoge (alcohol)sterkte en non-chill gefilterd, zodat het robuuste en unieke karakter van de whisky behouden blijft. De reputatie van Douglas Laing en de vele awards die zij door de jaren heen hebben weten te behalen, zijn het bewijs dat deze filosofie de juiste is.
Back to top