Door naar content

Neisson XO gooit hoge ogen op Whisky in de Bollenstreek

01 april 2019
Neisson XO gooit hoge ogen op Whisky in de Bollenstreek

Neisson XO gooit hoge ogen op Whisky in de Bollenstreek

NOORDWIJKERHOUT - Zaterdag 23 maart 2019 Op zaterdag 23 maart vond voor de tweede maal het gezellige en kleinschalige festival Whisky in de Bollenstreek plaats. Opnieuw georganiseerd door de enthousiaste ondernemers Sandra en Theo van Santhe Dranken. Liefhebbers van mooi gedistilleerd, en zeker niet alleen whisky, konden zich tegoed doen in het Witte Kerkje middenin het centrum van Noordwijkerhout. Het festival bestond uit een middagsessie en een avondsessie waarbij de middagsessie wat rustiger was en dat gaf de aanwezigen de mogelijkheid om heerlijk rond de slenteren en te genieten va al het moois dat er te proeven was. En er was genoeg….. Whisky in de Bollenstreek assortiment De Monnik Dranken Whisky De Monnik Dranken, in de persoon van Mike Overvliet, gaf ‘acte de presence’ met onder andere de GlenAllachie whisky's uit de Speyside. Ook Speyside waren de whisky’s van Tomintoul. Er was Iers in de vorm van de Whistler, Mars Cosmo Maltage uit Japan, Rampur uit India en Kavalan uit Taiwan.
Rum
En rum, veel rum; El Dorado, Neisson, Hampden. Veel whisky liefhebbers waren verrast door de kwaliteit en de smaken van de serie rum op tafel. Nu was ook zo’n beetje het hele Caribische gebied vertegenwoordigd. Met name de Neisson XO gooide hoge ogen. Whisky in de Bollenstreek Mike Overvliet met rum
Neisson XO
De Neisson XO is afkomstig van Martinique en het is een bruine rum met een zoetheid van gekonfijt fruit, vanillechocolade en kruiden, die samen een aromatische smaak creëren, die zowel elegant als krachtig is. Neisson XO is gerijpt in Franse en bourbonvaten, een mix van rum van 9, 11 en 12 jaar oud. Neisson is de kleinste distilleerderij van Martinique en lijkt op een ingewikkelde caleidoscoop met roze en groene huizen die de weelderige vegetatie die het omringt lijkt de imiteren. Drie generaties hebben elkaar inmiddels opgevolgd sinds 1931, waarbij steeds de lokale expertise werd doorgegeven. Neisson's filosofie is gebaseerd op de zeer grote waarde die zij hechten aan het terroir.
Kavalan
Ook opvallend waren de whisky’s van Kavalan, Taiwan. En dan met name de Kavalan Single Malt Whisky Sherry Cask ‘Solist’. Een ware sherrybom! De kleur doet nog het meest denken aan donkere rozijnen, terwijl de neus impressies geeft van noten en kruiden met wat marsepein en vanille accenten. De smaak is rijk, olieachtig en vol met aangenaam gedroogd fruit en kruiden die blijven hangen in de mond plus een vleugje heerlijke koffie. Whisky in de Bollenstreek Mike Overvliet met fles Tomintoul
Bedankt
Al met al was het weer heerlijk vertoeven in Noordwijkerhout. Wij willen Sandra en Theo van Santhe Dranken ook hartelijk danken voor de perfecte organisatie en kijken al weer reikhalzend uit naar de editie van 2020!
Jan Valk Fotografie
De afbeeldingen in dit nieuwsbericht zijn afkomstig van Jan Valk Fotografie. Whisky in de Bollenstreek overzicht
Back to top