Door naar content

Glengoyne meest bezochte distilleerderij van Schotland!

08 februari 2019
Glengoyne meest bezochte distilleerderij van Schotland

Glengoyne meest bezochte distilleerderij van Schotland!

OLDENZAAL - 8 februari 2019 Uit onderzoek van de Glasgow Caledonian University blijkt dat Glengoyne de meest bezochte distilleerderij van Schotland is. Van de Glengoyne Distillery wordt vaak gezegd dat het de mooiste van Schotland is. De Highland distilleerderij ligt op slechts 40 minuten rijden van Glasgow en is daarmee verrassend goed bereikbaar. Er komen ongeveer 90.000 bezoekers per jaar naar de distilleerderij. Hiermee heeft men overigens het maximum bereikt, aangezien de faciliteiten niet meer whiskyliefhebbers toelaten.
Verschillende rondleidingen
Bij een bezoek aan de Glengoyne Distillery kan men kiezen uit 6 verschillende rondleidingen. Van de 45 minuten durende Glengoyne Tour tot de 5 uur durende Glengoyne Masterclass. Welke rondleiding ook wordt gevolgd, en of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent, of nog een beginner; één ding is zeker; een bezoek aan de Glengoyne Distillery is een ware belevenis.
Schotse hooglanden
Niet in de laatste plaats door de prachtige omgeving. De distilleerderij is gevestigd midden tussen de prachtige Schotse hooglanden, vlakbij het plaatsje Dumgoyne. Naast de kleine dorpjes en de prachtige natuur bevind zich in de omgeving het in de zomer zeer populaire Loch Lomond. Ook de West Highland Way, een beroemd wandelpad dat loopt van Glasgow tot Fort William, gaat vlak langs de distilleerderij.
Back to top