Door naar content

Schotse whisky in Iers restaurant Spijkenisse

04 juni 2019
Schotse whisky in Iers restaurant Spijkenisse

Schotse whisky in Iers restaurant Spijkenisse

SPIJKENISSE - Vrijdag 24 mei 2019 Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd uit Spijkenisse organiseert meerdere whiskyproeverijen per jaar. Deze proeverijen worden gehouden bij Murray's Irish Food & Drinks. Onze whiskyambassadeur Ronald Anneveldt stapte met een aantal flessen Schotse whisky's onder de arm binnen. "Ja, u leest het goed; Schotse whisky!". En dat in een Iers restaurant... Als dat maar goed gaat.. Natuurlijk ging dat goed! Het enige waar een Schot en een Ier onenigheid over zouden kunnen krijgen is in welk land de edele kunst van het whisky distilleren is uitgevonden. Er zijn meer overeenkomsten te vinden. Om één voorbeeld te noemen; beide landen hebben fantastische voetbal- en rugbysupporters die met veel passie zorgen voor een unieke sfeer in de stadions.  Denk hierbij aan  'Fields of Athenry' of 'The Flower of Scotland'. Dezelfde passie legt men ook in het distilleren van whisky..
Smaken verschillen
Tijdens zo'n proeverij, of deze nu met Schotse, Ierse, Amerikaanse of Japanse whisky is, komt één thema altijd weer terug; de smaak.. Per persoon blijft smaak verschillen en daar was deze avond geen uitzondering op. De voorkeur van de  één ging naar de naar roomboterbabbelaar smakende Glencadam 12 YO uit de Highlands en de ander had de zeer rokerige Smokehead High Voltage als favoriet. Voor elk moment Elke whisky heeft zo zijn eigen karakter en zijn eigen liefhebbers. Voor elk moment, een koude winteravond of warme zomeravond, vreugde of verdriet;  er is altijd wel geschikte whisky.  En dat maakt whisky ook zo interessant. Liefhebbers respecteren elkaar, geven tips en er blijft altijd één gouden regel; geniet, maar drink met mate!
Bedankt
Langs deze weg willen wij Van Genderen Wijnen & Gedistilleerd, Murray's Irish Food & Drinks en de aanwezige whiskyliefhebbers hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond!  
Back to top