Door naar content

Gamla wijnen van Golan Heights vallen in de smaak op Landgoed Bergzicht De Raaf

15 november 2019

Gamla wijnen van Golan Heights vallen in de smaak op Landgoed Bergzicht De Raaf

HEUMEN โ€“ Zondag 10 november 2019 Op zondag 10 november vond er op het prachtige Landgoed Bergzicht De Raaf in Heumen een najaarsproeverij plaats.
Bastion Wine & Spirits
De proeverij werd georganiseerd doorย Bastion Wine & Spirits uit Malden. Door de jaren heen is deze slijterij, die in 1984 geopend werd door Bas en Els Nas, echt een begrip geworden in Malden en omgeving. Niet alleen vanwege het uitgebreide assortiment, maar ook door de goede service en de bourgondische sfeer die er in de winkel heerst. Van vader op zoon Per 1 juli 2016 hebben Maarten Nas en Floor Nas-Migo de winkel overgenomen en verder uitgebouwd.
Proeverij Landgoed Bergzicht De Raaf
Dit 9 hectare grote landgoed is een perfecte locatie voor een wijnproeverij. Tegen een decor van Villa Bergzicht met orangerie en voormalig bierbrouwerij De Raaf met bijbehorend koetshuis, lagerkelder en kuiperij stonden, de door Vincent Tijink meegenomen, wijnen van Golan Heights, Negro, Grand Theatre en Belpoggio prima op hun plek.
Golan Heights
De bezoekers waren verrast door de Gamla wijnen van Golan Heights. Dat er op de Golan Hoogte ook wijn gemaakt wordt was voor menig wijnliefhebber onbekend. In de omgeving van Israรซl wordt echter al eeuwenlang wijn gemaakt. De duizenden jaren geleden in steen uitgehouwen wijnpersen, die ontdekt zijn in de Golan hoogvlakte, wijzen hier ook op. Golan Heights Winery De winery ligt in de Golanhoogten. Hoewel het gebied dicht bij de evenaar ligt โ€“ op 33 graden โ€“ staat het vanwege zijn unieke omstandigheden bekend als zeer goede wijnregio. De vulkanische bodems geven veel mineraliteit, een optimale drainage en door het relatief koele mediterrane klimaat met koude natte winters en warme droge zomers rijpen de druiven hier langer.
Gamla
Vincent liet de bezoekers onder andere de Gamla Riesling, Gamla Sauvignon Blanc en Gamla Cabernet Sauvignon Merlot proeven. Stuk voor stuk zuivere en toegankelijke wijnen, die zeer goed in de smaak vielen!
Bedankt
Langs deze weg willen wij de familie Nas bedanken voor de uitstekend verzorgde proeverij!
Back to top