Door naar content

Kavalan whisky's maken indruk tijdens promotietour door Nederland

20 november 2019

Kavalan whisky's maken indruk tijdens promotietour door Nederland

NEDERLAND – Dinsdag 12 t/m zondag 17 november 2019 Op dinsdagochtend had Isabelle Barnhoorn de eer om de aftrap voor de Kavalan Promotieweek te verrichten. Hieronder volgt een kort overzicht van het verloop van deze week, waarvoor Kellie Du en Sandra Tsai vanuit Taiwan waren overgekomen. Samen met Isabelle, Vincent en Joris trokken Kellie en Sandra door Nederland om diverse proeverijen te geven en een groot aantal slijterijen te bezoeken.
West-Friezen gecharmeerd van Kavalan
Dinsdag 12 november 2019 Isabelle nam de beide dames mee langs de diverse winkels om de ondernemers (nader) kennis te laten maken met deze “award-winning distillery”. De tour door Noord-Holland eindigde bij De Slijterij Hoogland in Opmeer. Roen en Anneke van De Slijterij hadden bijna 60 whiskyliefhebbers verzameld in Vroeg of Laat, een zeer leuke lokale horecagelegenheid. Het ontbrak de whiskyliefhebbers aan niets; koffie vooraf, op de proeverij afgestemde hapjes en natuurlijk de heerlijke whisky's uit Taiwan. Sandra vertelde over de korte, maar zeer interessante geschiedenis van de distilleerderij. Dit verhaal werd ondersteund door middel van een aantal filmpjes. De whisky's vielen goed in de smaak, waarbij de West-Friezen vooral erg gecharmeerd waren van de Bourbon Oak Matured, Concertmaster Port Cask en de Solist Bourbon. Deze flessen waren na de proeverij dan ook razendsnel uitverkocht, maar gelukkig kregen Roen en Anneke 2 dagen later alweer een nieuwe voorraad binnen.
Mooie flashback voor Tom-Roderick en Vincent
Woensdag 13 november 2019 Op woensdagochtend leverde Isabelle de beide dames af in Amersfoort, waar zij door Vincent Tijink met open armen werden ontvangen. Samen vervolgden ze de tour langs diverse slijterijen. Hier hielden Kellie en Sandra een soort 'meet & greet' waarbij de nodige uitleg werd gegeven en natuurlijk het nodige geproefd kon worden. 's Avonds werd er bij Slijterij Wijnhandel Frans Muthert in Musselkanaal een proeverij gehouden. Voor Tom-Roderick een mooi weerzien met Kellie en Sandra. Afgelopen zomer bracht hij samen met Vincent een bezoek aan de Kavalan Distillery in Taiwan en daar verzorgden de dames een uitgebreide rondleiding door de distilleerderij en bijbehorende gebouwen. Ongeveer 40 whiskyliefhebbers namen deel aan de proeverij, zij kregen de volgende whisky's te proeven:   De Distillery Reserve's in deze line-up kwamen uit Tom-Rodericks eigen collectie.
Brabant geniet van Kavalan
Donderdag 14 november 2019 Op donderdag stond een bezoek aan Brabant op het programma. Samen met Joris Post werden er overdag diverse slijterijen bezocht in de regio Oss en de middag werd afgesloten met een bezoek aan het whiskymuseum Stigros in Eindhoven. De afsluitende proeverij vond 's avonds plaats bij Wijn en Whisky Speciaalzaak Van der Heijden. De Eindhovenaren werden meegenomen naar een totaal andere whiskywereld dan men gewend was. Men maakte kennis met het typische fruitige karakter van de whisky's en genoot volop van wat Taiwan op whiskygebied te bieden heeft. De Line-up in Eindhoven:  
International Whisky Festival Den Haag
Vrijdag 15, zaterdag 16 & zondag 17 november 2019 Van vrijdag t/m zondag kon men tijdens het International Whisky Festival in Den Haag genieten van de whisky's van Kavalan. The Dutch Whisky Awards 2019 Tijdens het International Whisky Festival in Den Haag werden The Dutch Whisky Awards gehouden. Daarbij won Kavalan Sherry Cask Solist in de categorie ‘Beste niet Schotse Whisky’
Bedankt
Langs deze weg willen wij Kellie Du en Sandra Tsai hartelijk bedanken voor de komt naar Nederland!
Back to top