Door naar content

Prieuré de Cenac favoriet op najaarsproeverij Slijterij Van Lenteren

12 november 2019

Prieuré de Cenac favoriet op najaarsproeverij Slijterij Van Lenteren

DE LIER – Woensdag 6 november 2019 Op woensdagavond 6 november vond de grote najaarsproeverij van Slijterij van Lenteren uit Maasdijk plaats. Het lijkt wel of half Westland afkomt op dit jaarlijks terugkerende evenement.
’t Centrum in De Lier
Zoals altijd stonden er in de Ruyterzaal van Partycentrum ’t Centrum in De Lier de nodige wijnen paraat voor de aanwezige wijnliefhebbers. De deuren openden om 19.30 uur en het was vrijwel onmiddellijk gezellig druk.
Mike Overvliet
En zoals gebruikelijk, daar waar het gezellig en goed vertoeven is, daar is altijd iemand van De Monnik Dranken aanwezig. Zijn eigen verjaardag en bijbehorende visite opzij geschoven gaf Mike Overvliet ‘acte de presence’ en wist iedereen te boeien met een mooie serie wijnen.
Phebus, Ventisquero en Dopff
Denk hierbij bijvoorbeeld aan Phebus uit Argentinië, Viña Ventisquero uit Chili of voor degene die het wat dichter bij huis zoeken Dopff au Moulin uit de Elzas en de nodige wijnen uit het zuiden van Frankrijk.
Cahors favoriet van de avond
Favoriet deze avond was de Cahors-wijn van de familie Fabre. Deze wijn is rijk en stevig met mooie tonen van hout en kruiden, zwarte pruimen en bessen. Met zijn zuren en nog jonge tannines en stevige textuur, is de wijn geschikt om te bewaren.
Hervé Fabre
Na diverse behaalde successen in Argeninië, besluit Hervé Fabre in 2015 terug te gaan naar zijn ‘roots’. Hij investeert samen met zijn vrouw Diane in wijngaarden gelegen in Cénac, Frankrijk. Cénac ligt in de wijnregio Cahors, de oorspronkelijke thuisbasis van de Malbec druif. Cénac ligt ruim 200 km ten oosten van Bordeaux aan de rivier de Lot. Wijngaarden De wijngaarden van Hervé en Diana bevinden zich op de Causses, een groep kalkplateaus die dateren uit het Jura tijdperk, op bijna 300 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn blootgesteld aan het mediterrane klimaat, waarbij er tevens landklimaat invloeden zijn in de vorm van gematigde regenval. Malbec De kalkrijke bodem is bedekt met kleigrond, die rijk is aan ijzer en mangaan: de ideale omstandigheden voor de malbec druif. Deze omstandigheden in combinatie met Hervé's passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken.
Groot succes
De wijnproeverij in De Lier was wederom een groot succes en wij bedanken het team van Slijterij van Lenteren én de mensen van Partycentrum ’t Centrum voor de perfecte organisatie!
Back to top