Door naar content

Yael Gai zet wijnen Golan Heights Winery op de kaart

26 november 2019

Yael Gai zet wijnen Golan Heights Winery op de kaart

NEDERLAND – Maandag 18 november t/m donderdag 21 november 2019 Afgelopen week mochten wij Yael Gai verwelkomen vanuit Israël. Yael is als International Sales & Marketing manager werkzaam bij Golan Heights Winery. Golan Heights Winery bestaat sinds 1983 en is een gezamenlijk eigendom van acht Israëlische nederzettingen op de Golan Hoogvlakte op de grens met Libanon en Syrië. Variërend van 200 tot 1200 meter hoogte boven zeeniveau én op vulkanische grond, vinden we hier in totaal 720 hectaren aan wijngaard. Meest aangeplant met Europese druivenrassen zoals cabernet sauvignon, riesling en sangiovese. Om er een paar te noemen. Victor Schoenfeld, chef-wijnmaker combineert bij Golan Heights de oude- en nieuwe wereldstijl en heeft zijn opleiding tot wijnmaker gevolgd in Californië, Frankrijk en Australië.
Santhé Dranken, Noordwijkerhout
Maandag 18 november 2019 De aftrap van de week met Yael werd gegeven door Mike Overvliet. Santhé Dranken in Noordwijkerhout had een schare enthousiaste wijnliefhebbers bijeen weten te brengen en dat resulteerde in een informele en zeer aimabele masterclass. Yael is een kundig vertelster en de gasten hingen dan ook aan haar lippen. Als dit een voorbode is voor de rest van de week….
Wijnhuis Oudorp, Alkmaar
Dinsdag 19 november 2019 Dag twee was geheel in goede handen van Isabelle Barnhoorn. Overdag brengen Yael en Isabelle de nodige bezoeken aan relaties van De Monnik Dranken die al met Golan Heights werken. ’s Avonds stond er een mooi wijn & spijs diner op de planning. Kookgilde Oudorp Ab Tamis van Wijnhuis Oudorp had in het centrum van Alkmaar een buurtcentrum omgetoverd tot restaurant. Ab heeft zijn passie voor koken weten te vertalen door het Kookgilde Oudorp op te richten. Een groep bestaande uit amateurkoks die het vermogen hebben om op hoog niveau te excelleren. En dat bleek ook wel deze avond. Veertig gasten kregen bij binnenkomst een heerlijk glas Yarden Blanc de Blancs, een mousserende chardonnay. Op tafel stonden vervolgens een tweetal amuses te weten een tartaar van koud gerookte zalm met honing en een mousse van venkel én een krokante cup met wintersalade en muntsaus. Yarden Chardonnay Het voorgerecht werd ingevuld door een carpaccio van zoute haring met rode biet, Granny Smith en Amsterdamse uiencompote. Waarbij de Yarden Chardonnay bijzonder goed tot haar recht kwam. Yarden Katzrin Chardonnay Gegrilde tonijn gespietst aan rozemarijn met wasabi mayonaise en wakame had de rol als tussengerecht toebedeeld gekregen en werd terzijde gestaan door de krachtige Yarden Katzrin Chardonnay. Yarden 2 T Het hoofdgerecht bestond uit heerlijke zacht gegaarde lam met zoetzure watermeloen, gerookte feta en geroosterde bloemkool met daarnaast de Yarden 2 T, een absolute topper verkregen uit de Touriga Nacional en de Touriga Cao; beide druivenrassen uit Portugal. Yarden ‘frozen’ Gewurtztraminer ‘Piece de resistance’ was uiteindelijk een sigariem met spijs van maanzaad en sesamzaad, sorbet-ijs van sinaasappel, rode puntpaprika en slagroom. En wat past daar dan beter bij dan een Yarden ‘frozen’ Gewurtztraminer….. Nog meer wijnen proeven Na het diner konden de gasten nog een zevental wijnen proeven die eerder nog niet de revue waren gepasseerd en vertelden Isabelle en Yael aanvullende informatie over deze wijnen. En daarmee was ook deze dag een waar succes.
Kralingse Wijnspecialist, Kralingen
Woensdag 20 november 2019 Dag twee was de dag van Rotterdam en omstreken. De nodige klanten werden bezocht, er werd geproefd en gelachen en de dag eindigde bij de Kralingse Wijnspecialist in Kralingen. Geen klassieke masterclass waarbij men aan tafel zit en het verhaal van Yael aanhoort. Geheel in lijn met het karakter van de eigenaar Nico Elshof had deze avond een meer ‘losse’ invulling. De gasten liepen rond in de winkel en daartussen deed Yael haar verhaal. Bijpassende hapjes erbij, er werd door een klant spontaan nog een mooi stuk Bavette bereidt en het was nog lang onrustig in Kralingen….
Uw topSlijter van Kaathoven, Beek en Donk
Donderdag 21 november 2019 De derde dag werd ingevuld door Joris Post en zuidwaarts ging de reis. Naar Brabant en dan specifiek de streek rondom Den Bosch. Bekend om haar bourgondische levensstijl en een regio waar men wijnen kan waarderen die men niet dagelijks aantreft. Gamla Riesling &  het aspergeseizoen Onder andere de Mitra in Kerkdriel werd aangedaan waarbij de eigenaar Ricardo direct zo enthousiast was over de Gamla Riesling, dat hij deze al wil gaan inzetten tijdens het aspergeseizoen 2020! Als dat nietvooruit denken is….. Ladies night 's Avonds waren Yael en Joris welkom bij úw topSlijter van Kaathoven in Beek en Donk om in een intieme, kleinschalige sessie een masterclass te geven. Onbedoeld waren er alleen dames op deze proeverij afgekomen wat dus uitmondde in een ‘ladies night’ waar Yael zich perfect bij thuis voelde en de aanwezige dames ook heeft kunnen overtuigen van de kwaliteit van de wijnen en de schoonheid van het land Israël. Er werd door een aantal dames zelfs direct gesproken over het plannen van een ‘city trip’ naar Tel Aviv.
Bedankt
Het was een intensieve, leerzame en bovenal zeer amusante week met Yael Gai in Nederland. Wij danken dan ook een ieder die deze week tot een succes heeft weten te maken. Speciale dank ook Santhé Dranken in Noordwijkerhout, Ab Tamis en het Kookgilde, Uw topSlijter van Kaathoven en de Kralingse Wijnspecialist. Het was geweldig!
Back to top