Door naar content

Delft omarmt Barrel Aged Genevers van Filliers

20 september 2019
Delft omarmt Barrel Aged Genevers van Filliers

Delft omarmt Barrel Aged Genevers van Filliers

DELFT - Woensdag 18 september 2019 Op woensdag 18 september organiseerde Slijterij en Wijnhandel De Wijnstok uit Delft, in samenwerking met Bierhuis De Klomp, een jeneverproeverij.
Proeflokaal Bierhuis De Klomp
In het proeflokaal van Bierhuis De Klomp genoten de gasten van een serie van 7 jenevers van Filliers uit België. Filliers Distillery
Filliers Distillery
Dit oude Vlaamse familiebedrijf uit Bachte-Marie-Leerne stookt al sinds 1880 jenever en anno 2019 staat alweer de 6e generatie aan het roer.
Ervaring
Door deze lange ervaring met het stoken van jenever konden de bezoekers in Delft een mooie en gevarieerde line-up proeven. Filliers Jonge Jenever Filliers Jonge Ambachtelijke Graanjenever mocht het spits afbijten. Deze jonge graanjenever rijpt niet op vaten en komt aan zijn specifieke karakter doordat er jeneverbes en andere kruiden aan de basis (de moutwijn) worden toegevoegd. Filliers Graanjenever 5 jaar oud Na de jonge graanjenever krijgen de gasten een 5 jaar oude graanjenever te proeven. Deze jenever heeft gedurende vijf jaar gelagerd op eikenhout en dat proef je terug in de smaak. Filliers Barrel Aged Genevers line-up
Filliers Barrel Aged Jenevers
Vervolgens kregen de bezoekers een vijftal premium graanjenevers te proeven. We hebben het hier over de Barrel Aged Genevers van Filliers. Een unieke serie jenevers, die het gat tussen gin en whisky perfect opvullen. Deze jenevers hebben allen een geheel eigen smaakprofiel. Variërend van helder en fris voor de 0 jaar oude tot vol en delicaat voor de 21 jaar oude variant. Filliers Barrel Aged Genever 0 YO Young & Pure Deze jonge en pure jenever heeft nooit de binnenzijde van een vat gezien. Hierdoor ontstaat een verfrissende gedistilleerde jenever. Ideaal voor gebruik in cocktails, maar deze 0 YO Young & Pure komt op bijvoorbeeld een proeverij zoals deze avond ook uitstekend tot zijn recht. Filliers Barrel Aged Genever 8 YO De 8 YO bevat tonen van vanille en bloemen. Door het rijpingsproces wordt de smaak van de jeneverbes milder, maar het kruidige bitter is nog altijd aanwezig. Deze jenever is ideaal om te mixen en vormt een perfecte basis voor cocktails. Filliers Barrel Aged Genever 12 YO Deze 12 jaar oude jenever is een waar meesterwerk. Het is een zachte en evenwichtige jenever en kan zowel puur als in een cocktail worden gedronken. De jenever bevat tonen van kaneel, speculaas en specerijen. Het is overigens een aanrader om deze drank eens te combineren met Indonesische spekkoek. Filliers Barrel Aged Genever 17 YO 17 jaar rijping in houten vaten zorgt voor een volwassen jenever met een zijdezachte smaak met tonen van karamel en toffee, terwijl de afdronk een warme gloed van peper geeft. Filliers Barrel Aged Genever 21 YO Deze volle, maar zachte jenever vormde het hoogtepunt van de avond. In de Barrel Aged Genever 21 YO zijn smaken van pure chocolade, sinaasappel-marmelade en walnoten terug te vinden, met op de achtergrond een licht kruidige ondertoon. Een heerlijke afsluiting van een bijzondere proeverij op een mooie en monumentale locatie.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Wijnhuis De Wijnstok, Bierhuis De Klomp en de aanwezige gasten bedanken voor de zeer geslaagde avond!
Back to top