Door naar content
Amaro Montenegro

Amaro Montenegro

Het verhaal van Amaro Montenegro begon 130 jaar geleden met een ongewone twist. Stanislao Cobianchi, een brave burger uit Bologna die voorbestemd was voor een kerkelijke carrière, was het op een dag allemaal zat en ging tegen de wil van zijn ouders in op avontuur.

Reis naar de Balkan

Zijn reis bracht hem naar de Balkan, waar hij een bruisende smeltkroes van culturen en ideeën leerde kennen. Hij keerde vol inspiratie terug naar zijn geboortestad, opende een distilleerderij en pionierde met een amaro die de perfecte balans moest krijgen tussen bittere en zoete smaken. Stanislao wijdde de naam van zijn amaro aan Prinses Elena van Montenegro.

Unieke twist

Heden ten dage is Montenegro Italië’s nr.1 amaro en groeit zijn populariteit nog steeds. Zijn veelzijdigheid maakt hem wereldwijd geliefd bij mixologen en connaisseurs. Hele nieuw series met Montenegro-infused cocktails worden gecreëerd en geserveerd in de meest vooraanstaande bars – elke mix met een eigen, unieke twist.

Volgens recept

Terwijl mixologie-trends veranderen, zijn Stanislao’s recept en productieproces nog steeds hetzelfde als in 1885. 40 kruiden en specerijen en het water uit het Italiaanse Gran Sasso gebergte, bekend om zijn frisheid en helderheid, worden gebruikt in het productieproces. De amaro is echter pas compleet als het laatste ingrediënt wordt toegevoegd – een ingrediënt, zo geheim, dat slechts een handjevol mensen op de wereld weten wat het is.

Tijdloos

Tot slot wordt de drank in dezelfde iconische fles gegoten die Stanislao al meer dan 130 jaar geleden creëerde. Het bewijs van tijdloosheid en de stijl!

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top