Door naar content
Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Distillery

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-maria-Leerne, ligt de Filliers Distillery. Al vijf generaties lang vervaardigt hier de familie Filliers de mooiste gins, jenevers en whisky. In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten.

Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen, tot er ambachtelijk graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Vandaag de dag stoken ze bij de Filliers Distillery op dezelfde ambachtelijke wijze van weleer, waarbij alles, van de graanverwerking tot het bottelen, in eigen huis wordt gedaan.

De ontbrekende link

Jenever kan worden gezien als de ontbrekende link tussen gin & whisky. Net als whisky, wordt jenever uit graan gedistilleerd waardoor de drank een rijpe en ronde smaak krijgt. Net als bij gin, wordt bij jenever een vleugje distillaat van de jeneverbes toegevoegd, waardoor het palet frisse en kruidige tonen krijgt. Tot slot, kan jenever ook rijpen in eiken vaten, waardoor de zachte, zijdeachtige smaak ontstaat die zo kenmerkend is voor de beste Single Malt whisky’s.

Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Jenevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen. Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden. Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt, biedt deze serie een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede Single Malt whisky meteen kan worden gelegd!

Website: www.barrelagedgenever.be

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top