Door naar content
Filliers Dry Gin 28

Filliers Distillery

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-maria-Leerne, ligt de Filliers Distillery. Al vijf generaties lang vervaardigt hier de familie Filliers de mooiste gins, jenevers en whisky. In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten.

Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen, tot er ambachtelijk graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Vandaag de dag stoken ze bij de Filliers Distillery op dezelfde ambachtelijke wijze van weleer, waarbij alles, van de graanverwerking tot het bottelen, in eigen huis wordt gedaan.

De Legendary Twins

Voor de productie van gin maakt Filliers gebruik van hen eigen prachtige stookketels. Waarbij de ene ketel wordt gebruikt om vers fruit te distilleren, wordt de andere veelal gebruikt om kruiden en specerijen te distilleren. Er worden minstens vier gecontroleerde kleine partijen botanische kruiden gebruikt, waardoor Filliers zich met dit traditionele productieproces onderscheidt van de meest moderne, industrieel bereide gins. Door deze kleinschalige benadering kan Filliers originaliteit en uitmuntendheid creëren, waarbij alles met de hand wordt gedaan.

Filliers Dry Gin 28

Het geheim van de Filliers Dry Gin 28 ligt in de harmonieuze melange van maar liefst 28 botanische kruiden en specerijen. De exacte verhoudingen werden door de derde generatie, Firmin Filliers (1888-1965), opgeschreven. Dit authentieke recept wordt sindsdien binnen de familie van vader op zoon overgedragen. Alle varianten gin van Filliers zijn afgeleid van de Dry Gin 28 classic.

Website: Filliersdrygin28

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top