Door naar content
Filliers Dry Gin

Filliers Distillery

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Bachte-Maria-Leerne in België, ligt de Filliers Distillery. Hier vervaardigt de familie Filliers al vijf generaties lang de mooiste gins en andere sterke dranken. In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij. Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen tot er ambachtelijke graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Tot op de dag van vandaag stookt de Filliers Distillery op dezelfde beproefde ambachtelijke manier van weleer, waarbij alles van de graanverwerking tot het bottelen, in eigen huis wordt gedaan.

Filliers Dry Gin 28

Het geheim van Filliers Dry Gin 28 ligt in de harmonieuze melange van 28 botanische kruiden en specerijen. De exacte verhoudingen werden door Firmin Filliers opgeschreven. Dit authentieke recept wordt sindsdien binnen de familie van distilleerders van vader op zoon wordt overgedragen. Alle gin varianten van Filliers zijn afgeleid van de Dry Gin 28 Classic.

Legendary Twins

Deze prachtige stookketels zijn als een wieg voor onze gin. De ene ketel wordt gebruikt om vers fruit te distilleren en in de andere worden kruiden en specerijen gedistilleerd. Voor de toebereiding van onze gin worden minstens vier gecontroleerde kleine partijen botanische kruiden gebruikt. Met dit traditionele productieproces onderscheidt Filliers zich van de meeste moderne, industrieel bereide gins. Dankzij deze kleinschalige benadering kunnen we onze passie de vrije teugel geven en originaliteit en uitmuntendheid creëren.

Handcrafted

Van het snijden van het verse fruit, tot de selectie van de perfecte kruiden. Door het kleinschalige traditionele proces wordt de totale beheersing van smaak en kwaliteit voor de meesterstoker van Filliers gewaarborgd. Het is feitelijk dit distillatieproces dat Filliers Dry Gin 28 zo anders maakt dan de meeste andere gins.

Duurzaamheid

Als een van de oudste, ambachtelijke distilleerderijen in België is duurzaamheid voor ons van groot belang. Daarom doen we al het mogelijke om ons energieverbruik te verminderen en de hoeveelheid afval te beperken. Om verspilling te voorkomen malen we bijvoorbeeld het graan op de productielocatie, en we vangen CO2 op om te voorkomen dat het in de atmosfeer terecht komt.

Classic

De klassieke gin van Filliers is een ambachtelijk vervaardigde premium gin, waaraan tijdens het distillatieproces 28 kruiden worden toegevoegd, die met grote zorg zijn geselecteerd door de meesterstoker. Filliers Dry Gin 28 wordt met veel geduld in kleine partijen gedistilleerd, in de traditionele koperen distilleerketels en -kolven van Distilleerderij Filliers.

FILLIERS Dry Gin 28

Tangerine

Voor deze gin maakt men gebruik van de beste mandarijnen uit de Spaanse provincie Valencia. Deze mandarijnen krijgen van november tot januari extra zonneschijn, en zijn zorgvuldig geselecteerd op hun schoonheid, versheid en smaak. Met grote zorg wordt deze kleine partij gin vijf maal in de traditionele koperen ketels gedistilleerd.

FILLIERS Dry Gin Tangerine 28

Barrel Aged

Voordat hij wordt gebotteld, rijpt deze unieke gin vier maanden in Franse, gemiddeld gebrande eikenhouten vaten (300l) uit het Franse Limousin. Deze vaten werden oorspronkelijk gebruikt voor de vervaardiging van cognac. Door de rijping op het vat worden de citrustonen in de gin verzacht en de rondere, fijnere tonen versterkt. Ook komt een vleugje vanille en het aroma van bloemen en drop naar boven.

FILLIERS Dry Gin 28 Barrel Aged

Pine Blossom

Filliers Dry Gin 28 – Pine Blossom is een unieke gin met een perfecte smaak, gecreëerd door de meesterstoker van Filliers, met een distillaat van bloemen van de Pinus Sylvestris uit het Hoge Noorden.

FILLIERS Dry Gin 28 Pine Blossom

Sloe

De sloe gin is gemaakt van wilde sleepruimen, die in de herfst met de hand worden geplukt. Het resultaat is een waarlijk handgemaakte sloe gin, die subtiel, complex en barstensvol smaak is. Deze sloe gin onthult een vleugje rode bessen, rijp winterfruit, pruimen en amandelen. De afdronk laat een fluweelachtige sensatie en evenwichtige zoetheid in de mond na.

FILLIERS Dry Gin 28 Sloe Gin

Pink

Filliers Dry gin 28 Pink is gebaseerd op het authentieke recept van Firmin Filliers (1888-1965, 3e generatie Filiers meesterdistilleerders). De smaak van deze prijswinnende Filliers Dry Gin 28 wordt verfijnd met framboos en gojibessen. Gojibessen worden gezien als superfood en worden al eeuwenlang gebruikt in de Chinese geneeskunde.

FILLIERS Pink Dry Gin 28

Website: https://www.filliersdrygin28.com/nl/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top