Door naar content
Hayman's Gin

Hayman’s Gin

Authentieke gins met elk hun eigen stijl

Hayman’s is een Brits familie bedrijf dat is opgericht in het jaar 1863 en is als één van de weinig gin distilleerderijen nog steeds familie eigendom. Christopher Hayman, de huidige eigenaar, kwam in 1969 bij het bedrijf werken en was toentertijd verantwoordelijk voor de distillatie en productie van o.a. Beefeater Gin. Christopher Hayman heeft meer dan 40 jaar ervaring in de gin industrie en bekleed momenteel een aantal belangrijke functies waaronder het voorzitterschap van de WSET. Zijn Hayman’s gin range bestaat uit diverse authentieke gins met elk hun eigen stijl. Echter één ding hebben alle stijlen gemeen en dat is dat ze refereren aan een bepaald tijdperk waarin de desbetreffende stijl verkrijgbaar was.

Eerbetoon

Het portfolio van Hayman’s is echt een eerbetoon aan 150 jaar ginhistorie. Van de oude stijl old tom, de Hayman’s Reserve gin, die korte tijd op houten vaten rustte, en de Royal Dock,een navy-strength-gin uit de tijd van het Engelse leger op zee, tot de klassieke london dry gin; de stijlen verwijzen allemaal naar de historie van gin. De gins van Hayman’s vielen de afgelopen jaren flink in de prijzen. Zo pakte de Hayman’s London Dry Gin een dubbele gouden mediale op de San Francisco World Spirits Competition in 2014.

Hayman’s London Dry Gin

Gedistilleerd naar een recept met 10 plantaardige producten. Een zorgvuldige balans van jeneverbes, koriander, sinaasappel- en citroenschil. Deze balans is van vitaal belang voor het maken van traditionele london dry gin.

Hayman’s Old Tom Gin

De botenicals zijn qua smaak nadrukkelijker aanwezig in deze gin. Licht gezoet en met een ronder en evenwichtiger karakter dan andere ginsoorten. Erg populair in Engeland in de 19e eeuw. Gedistilleerd naar een origineel familierecept uit de 1870s. De old tom werd tijdens het eerste cocktail tijdperk in de 1880s gebruikt in klassieke gincocktails zoals de Martinez en de Tom Collins.

Hayman’s Family Reserve Gin

Zachte houttonen met hints van de kruidige smaken van de jeneverbes en koriander, hetgeen resulteert in een aromatische, evenwichtige en full-bodied gin. In de 18e eeuw werd gin in plaats vanuit de fles, geserveerd, vervoerd en opgeslagen in houten vaten. Pas in 1861, werd het door de “Single Bottle Act” toegestaan om gedistilleerde dranken te verkopen in flessen. De Hayman’s Familiy Reserve is gedistilleerd in batches van 5000 flessen. Elke fles is individueel genummerd per batch no. Serveer deze gin met tonic of als een Gin Palace Martini.

Hayman’s Royal Dock navy strength

De Royal Dock, een eerbetoon aan vervlogen tijden van de Engelse marine. Gevestigd in Londen, leverde Hayman’s de Royal Dock Gin aan the Royal Victoria Yard voor wie gin samen met rum een essentieel onderdeel van de lading was. De naam Royal Dock vertegenwoordigt de werf die in 1513 werd opgericht door Henry VIII in Deptford, Zuid-Londen. Londen was toentertijd de grootste haven in Engeland naast de andere kleinere havens van Gosport en Plymouth. Meer dan 4 eeuwen was de Royal Dock, het hoofdkwartier van “the Navy Victualling Board” die verantwoordelijk waren voor de proviand aan boord. De Hayman’s Royal Dock navy strength is een robuuste, intense gin met 57% alcohol. Kraakhelder; in zijn smaken aromatisch, bloemig en krachtig.

Website: http://www.haymansgin.com/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top