Door naar content
Nordés Atlantic Galician Gin

Nordés Atlantic Galician Gin

Nordés Gin is een heerlijke Spaanse gin uit Galicië. Deze opvallend groene regio ligt in het uiterste noordwesten van Spanje aan de Atlantische Oceaan, boven Portugal.

Streekproduct

De in Galicië veelvoorkomende albariño druif vormt de basis van deze gin. Deze witte druif maakt de gin extreem aromatisch. Daarnaast zijn 6 van de toegevoegde botanicals ook afkomstig uit Galicië. Dit geeft de gin kenmerkende tonen van balsamico, eucalyptus, laurierblad en mint. De albariño druif en de lokale botanicals maken Nordés Gin tot een echt streekproduct, met een unieke smaak. Een heerlijke gin die zich niet makkelijk laat vergelijken met andere gin stijlen.

Perfect Serve

Hoe wordt een perfecte gin-tonic bereid met Nordés? Met dit eenvoudige, maar originele recept komt de kwaliteit van Nordés Gin het beste tot zijn recht: We raden aan om altijd een groot glas met veel ijs te gebruiken. Voeg vervolgens de ingrediënten in de volgende verhouding toe; Giet allereerst 5 cl Nordés Gin en 20 cl Fever Tree Tonic water in het met ijs gevulde glas. Garneer de gin-tonic tenslotte met 3 witte druiven. De druiven versterken de nuances van het albariño-wijndistillaat dat in de gin aanwezig is. Daarnaast benadrukken de 3 druiven dat deze gin-tonic de ideale mix is om in goed gezelschap optimaal van te kunnen genieten.

Over Nordés Gin

Het verhaal van Nordés Gin begint met 3 vrienden in een Galicisch restaurant. Tijdens het eten van Pulpo a la Gallega, een tapasgerechtje van gekookte octopus besprenkelt met olijfolie en wat gerookte paprikapoeder ontstond een gezamenlijke droom; het produceren van een echte Galicische gin. Gemaakt van de beste ingrediënten van Galicië, een gin die anders is dan alle andere gin merken. Het drietal, een bekende Spaanse sommelier, een Galicische wijnimporteur en een talentvolle ‘master distiller’ doet vele pogingen alvorens hun droom werkelijkheid wordt. Ze ontdekten de perfecte formule om het beste wat Galicië te bieden heeft vast te leggen. En zo is het Nordés Gin recept ontstaan.

De wind die goed weer brengt

De gin ontleent zijn naam aan de Nordés-wind die frisheid uit de Atlantische Oceaan haalt en de Galiciërs op de hoogte brengt van de komst van mooi weer en goede ‘vibes’.

Geïnspireerd door Sargadelos

De kenmerkende Nordés-witte fles is geïnspireerd op het traditionele keramiek van Sargadelos, geproduceerd door ambachtslieden in Galicië. Dit keramiek onderscheidt zich met unieke ontwerpen en het gebruik van witte en blauwe kleuren. Verder zijn er op de fles verschillende elementen herkennen, zoals de wereldkaart die de Galicische oorsprong van Nordés weergeeft, het kompas dat het Atlantische karakter benadrukt en de link die deze premium gin met de wind heeft.

Afkomstig uit de vallei van Ulla

Al vanaf het begin vindt de distillatie van de Nordés-gin plaats in een kleine distilleerderij in San Pedro de Sarandón, nabij Santiago de Compostela. Dit gebied, doorkruist door de rivier de Ulla, onderscheidt zich door zijn natuurlijke schoonheid en staat bekend om de productie van uitstekende Galicische sterke drank.

11 natuurlijke botanicals

Naast het gebruik van de Albariño druif worden er 6 Galicische botanicals toegevoegd; zeekraal, citroenverbena-kruid, eucalyptus, salie, laurier en munt. Door de zeekraal (een soort zeewier), krijgt de gin zijn kenmerkende balsamico-aroma. Nordés Gin bevat ook 5 plantaardige ingrediënten uit het buitenland: jeneverbes, gember, kardemom, hibiscusbloem en zwarte thee, die subtiele secundaire tonen bijdragen die de gin mooi in balans brengen.

Nordes Gin Cocktails

Ontdek hoe je Nordés gin mixt en maak vervolgens de beste cocktails: https://nordesgin.com/en/gin-cocktails-en/

Website: https://nordesgin.com/atlantic-galician-gin/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top