Door naar content
Mars Shinshu

Mars Shinshu

Whiskyland Japan

In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland whisky te produceren.

Big Five

Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote (‘Big Five‘) whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky’s gemaakt. Maar tegenwoordig staat Japan voornamelijk bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky’s. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is er daar één van.

Mars Shinshu

De Hombo familie was al in het bezit van een Shochu distilleerderij op Kyushu. Het op twee na grootste eiland van Japan. Dit zuidelijk gelegen eiland is niet de meest natuurlijke plek voor het produceren van whisky. Daarom gingen zij op zoek naar een gebied met betere condities en met hoge kwaliteit water.

Miyata

Na een lange zoektocht kwamen zij terecht in Miyata. Een klein dorpje in de bergen van de Japanse Alpen, in de buurt van Nagano. Met de trein ben je vanaf hier binnen 5 uur in Tokio. Miyata ligt midden in een prachtig natuurgebied op 798 boven zeeniveau. In de wintermaanden komt de temperatuur hier vaak ver beneden de -15 graden Celsius. De luchtvochtigheid in de zomer is matig en het water is hier van hoge kwaliteit, waardoor het gebied een ideale locatie is voor whiskyproductie.

Mars Shinshu Distillery

Voor de productie van Mars whisky gebruikt men puur bronwater. Dit water heeft eeuwenlang door de granieten rotsbodem gesijpeld en is daardoor rijk aan natuurlijke mineralen. Dit geeft de whisky een soepele en complexe smaak. Net als in Schotland wordt de whisky tweemaal gedistilleerd in Pott Stills. De whisky rijpt in traditionele ‘warehouses‘. Doordat het klimaat heel veel lijkt op dat van de Schotse binnenlanden verdampt er slechts 2% (Angel’s Share) per jaar. Bij de Mars Shinshu Distillery wordt alleen in de wintermaanden whisky geproduceerd. Hierdoor is de oplage beperkt en richtte men zich volledig op de Japanse whiskymarkt. Door de toenemende populariteit van Japanse whisky’s in met name Europa en Amerika wordt Mars Whisky nu ook naar het buitenland geëxporteerd.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top