Door naar content
Yeni Raki

Yeni Raki

Neem de tijd om te delen, te proeven en te genieten: Unrush Your World.

De eerste bekende literaire vermelding van het woord rakı wordt verondersteld te zijn geschreven tussen 1510 en 1514. Op basis van dit bewijs, hebben wetenschappers vastgesteld dat raki een geschiedenis heeft van ten minste 500 jaar.

Alcoholverbod

Tijdens de meest gewelddadige periode van de Onafhankelijkheidsoorlog van Turkije (1920) “heerste” er een verbod op alcoholische dranken in Turkije en werd de productie en consumptie van sterke drank verboden per wet. In 1926 werd het verbod afgeschaft,  in de alcoholmarkt gereorganiseerd. Onder de nieuwe regeling, moesten alle particuliere rakı producenten hun suma, (het product van de eerste destillatie) van de staat kopen. Dit was een grote campagne om de illegale productie van rakı een halt toe te roepen. In 2004 kwam er een eind aan dit 60-jaar durende monopolie op de productie van alcohol, en de markt werd heropent voor de particuliere fabrikanten. Tekel’s alcoholische dranken divisie wordt gekocht door de Mey Company, opgericht door particuliere ondernemers. Het rijke culturele erfgoed van rakı is een onmisbaar onderdeel van de restaurants en entertainment cultuur in het moderne Turkije.

De unieke smaak van Yeni Raki

Pas na toevoeging van water worden de elegante aroma’s van de Raki vrijgegeven.

Serveer methode

  • Schenk eerst de raki in het glas, voeg daarna het water toe en een paar ijsblokjes, indien nodig.
  • Drink Yeni Raki altijd koud.
  • Drink Yeni Raki in goed gezelschap met wat eten erbij, drink langzaam en geniet.

Single: 4cl raki en 8cl water

Alcoholpercentage 13-15% Deze stijl is voor de mensen die liever wat minder alcohol drinken per glas.

Double: 8cl raki en 4cl water

Alcohol percentage 30-33% Deze stijl is voor de mensen die liever wat meer alcohol drinken per glas.

Traditioneel:

Gelijke verhouding water en raki.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top