Door naar content
Glen Scotia

Glen Scotia Single Malt Whisky

In de roemruchtige victoriaanse tijd was de whisky regio Campbeltown
het episch centrum van de whisky industrie in Schotland. Toen die tijd waren er maarliefst meer dan 30 distilleerderijen in de regio.
Gedurende de jaren is er echter veel veranderd en zijn er vele distilleerderijen op het schiereiland gesloten. Het sluiten van de vele distilleerderijen in combinatie met het kleine aanbod en de hoge vraag heeft er toe geleid dat er een schaarste kwam aan de whisky met de ziltige neus.

Ver van de bewoonde wereld

Campbeltown is een geïsoleerde plek, ver van de bewoonde wereld en uniek ten opzichte van de andere gebieden in Schotland. De whisky die hier gedistilleerd wordt is op zijn beurt ook uniek en niet vergelijkbaar met whiskies die afkomstig zijn van de Speyside, Highlands, Islay of de Lowlands. Ondanks dat er momenteel nog maar een paar distilleerderijen actief zijn op Campbeltown is de stijl eigenzinnig en heeft het een uniek- en eigen karakter. Door de uniekheid is de Campbeltown regio geclassificeerd als een van de 5 regio’s van Schotland. Elke regio heeft haar eigen specifieke karakter kenmerken en zo ook de whisky afkomstig van het schiereiland Campbeltown waar nog maar drie distilleerderijen actief zijn op dit moment.

Vakmanschap en liefde

Glen Scotia, opgericht in 1832, is een van de drie distilleerderijen. Het is tevens een van de kleinste distilleerderijen van Schotland. Het vakmanschap en de liefde voor het levenswater is dan ook nog steeds waarneembaar bij Glen Scotia. Elk vat wordt nog geselecteerd en gekeurd door de Master Blender, John Peterson. De distilleerderij van Glen Scotia is nog bijna in dezelfde staat als dat het was in de 19e eeuw toen de toenmalige eigenaar Duncan MacCallum de distilleerderij heeft opgekalfaterd. Een idyllische plek die menig hart van whisky liefhebbers sneller doet laten kloppen.

Glen Scotia Double Cask Single Malt

Master Blender John Peterson heeft elke vat persoonlijk geselecteerd van deze typische klasieke Campbeltown whisky. De whisky is opgevoed in bourbon vaten en gefinished in Pedro Ximinez sherry vaten. Dit geheel zorgt voor een perfecte balans met tonen van donker rood fruit, vanille en een karakteristieke ziltige neus.

Glen Scotia Victoriana Single Malt

Voor deze single malt whisky worden alleen de beste vaten gebruikt die afkomstig zijn van de ‘’reserve cellar’’ van Glen Scotia. Elk vat wordt geselecteerd voor een exceptionele en bijzondere vatlagering. De finish van deze single malt vindt namelijk plaats in getoaste en bijna verkoolde vaten wat resulteert in een ‘’full bodied’’, fruitige en zachte whisky met vanille tonen en een milde ‘’smoky’’ afdronk.

Glen Scotia 15 Years Old Single Malt

Een uitzonderlijke mooie whisky die 15 jaar lang op Amerikaanse eikenhouten vaten heeft mogen rijpen. De ‘’signature nose’’ van deze whisky verklapt dat het levenswater afkomstig is van Campbeltown . In de smaak hints van vanille en donker rood fruit.

Website: https://www.glenscotia.com/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top