Door naar content
Glenturret

Glenturret Single Malt Whisky

The Glenturret Distillery is de oudste werkende distilleerderij in Schotland. In het jaar 1775 werd de eerste, toen nog illegale, distilleerderij, genaamd Hosh Distillery, gebouwd in een afgelegen vallei in de buurt van Crieff. In 1875 wordt de naam veranderd in Glenturret. Deze kleine distilleerderij en zijn whisky vormt het hart van “The Famous Grouse”, één van de populairste blends ter wereld.

By Hand and by Heart:

Glenturret is niet alleen een oude distilleerderij maar ook een distilleerderij waar het gevoel voor vakmanschap nog niet verloren is gegaan. De “mashtun” wordt volledig handmatig bediend, tot aan het roeren van de mash en het afvoeren van de draf. Iets wat ondenkbaar is in een meer moderne distilleerderij. De productie capaciteit is dan ook zeer klein.

150.000 liter pure alcohol

“The 5 men of Glenturret” produceren jaarlijks 150.000 liter pure alcohol. In deze moderne tijd is dat bijna niets. Een beetje moderne distilleerderij produceert vele miljoenen liters per jaar. Glenturret doet het echter liever op de “traditionele” manier. Whisky wordt het beste gemaakt in kleine hoeveelheden door mensen, niet door machines. Deze 5 mensen maken gebruik van hun ambachtelijke kennis, ervaring en oordeel die ze over vele jaren en generaties hebben opgedaan, om deze whisky met hart en ziel te produceren.

Passie & liefde

“The 5 men of Glenturret” drukken niet op knoppen en werken niet door een klik op een muis. Hun werk is een ambacht dat whisky van de hoogste kwaliteit oplevert. Kleine batches die ook de nodige variëteit opleveren ten opzichte van de standaard die komt met massaproductie. The Glenturret wordt gemaakt met liefde en passie. De kwaliteit van de lichte, limoen-gouden whisky met de delicate smaken van sinaasappelschil, en vanille, zingt in het glas. Dus echt “By Hand and by Heart”.

Website: https://theglenturret.com/pages/age-verification

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top