Door naar content
Tomintoul

Tomintoul

Speyside regio

De Tomintoul Distillery ligt in het prestigieuze Glenlivet gebied, in het hart van de Speyside regio van de Schotse Hooglanden, nabij het dorpje Tomintoul. De relatief jonge distilleerderij, daterend uit 1966, is in korte tijd tot grote bloei gekomen. Tomintoul toont als geen andere de elegantie en verfijning van Speyside Glenlivet malts, zoals blijkt uit de erkenning โ€˜Best Speyside Single Malt โ€™ bij de World Whiskies Awards in 2010. De natuurlijke omgeving van de Speyside Glenlivet regio met zuivere lucht en de constante toevoer van het zuiverste bronwater uit de Ballantruan Spring, dragen bij aan de kwaliteit en smaak van de malt. Tomintoul malts kenmerken zich door hun zachte, ronde karakter met verfijnde houttonen.

Robert Fleming

Tomintoul is opgericht door Robert Fleming, de Master Blender, wiens familie al 4 generaties whiskies produceert in Speyside Glenlivet. Tomintoul is onderdeel van Angus Dundee Distillers PLC, een zelfstandig bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring met produceren, blenden, bottelen en distribueren van de beste kwaliteit Schotch Whiskies. De Tomintoul Distillery is uitsluitend te bezoeken op afspraak.

Website:ย https://www.tomintoulwhisky.com/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een โ€˜โ€™heritageโ€™โ€™.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top