Door naar content

Over dit product

MICHEL SAJOUS

Ten noorden van Port-au-Prince, in Saint Michel de l'Attalaye, heeft Michel Sajous de distilleerderij Chelo gebouwd, op dezelfde plaats waar zijn familie al sinds 1960 woont. De kleine distilleerderij bevindt zich in het midden van de 30 hectare grote plantage, die beplant is met verschillende variëteiten suikerriet. Ook hier is de teelt absoluut biologisch.

Proefnotities:
Kleur: Helder.
Neus: Full-bodied en rijk. Zoethout en chocoladeachtig. Krachtige specerijen (kruidnagel, nootmuskaat) exotisch fruit (ananas, mango, banaan), artisjokharten, gedroogde vruchten (vijg) en noten (walnoot, amandel).
Smaak: Helder en levendig. Bloemen (dahlia, pioenroos), suikerachtige sinaasappelen, kruiden (komijn, steranijs) en mosterdzaad, lychee.
Afdronk: Lang.

Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!

Land van herkomst Haïti Alcohol 56.4 Subgroep Rum
Producent Clairin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top