Door naar content

Over dit product

FRITZ VAVAL

Fritz Vaval is de eigenaar van de Arrawaks-distilleerderij in Cavaillon, in het zuiden van Haïti, vlakbij de prachtige stranden van Aquin. De familie Vaval is sinds 1947 eigenaar van de distilleerderij. Fritz, die het bedrijf al vele jaren leidt, is de eigenaar van 20 hectare land, beplant met natuurlijk geteelde variëteiten van Madame Meuze suikerriet.

Deze Clairin van het Nazon-type, wordt geproduceerd uit pure rietsuiker en op natuurlijke wijze gefermenteerd met wilde gist en gedistilleerd in één doorlopende koperen kolom.

Proefnotities:
Smaak: Zoet, afgewisseld door kruidige tonen. Gedroogde vruchten en tonen van chocola.
Neus: Bloemig (anjer, lelie), fruitig (peer, pruim), menthol en citrusfruit (sinaasappel, citroen).

Clairin is de naam in Haïti voor de inheemse rum. Kleine ambachtelijke distilleerderijen zijn verspreid over dit enige Caribische land dat in 1804 in opstand kwam tegen de slavernij en de rode kaart werd getoond door de westerse wereld. Tegenwoordig is Haïti het enige land dat wonderbaarlijk "puur" blijft met zijn oorspronkelijke soorten suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting zonder toevoegen van gisten en ongefilterde distillatie. Het is de enige natuurlijke rum in de wereld!

Land van herkomst Haïti Alcohol 49.3 Subgroep Rum
Producent Clairin Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top