Door naar content
DICTADOR '2masters' Chateau Labelle 1976 -first ed. 0,70 ltr DICTADOR '2masters' Chateau Labelle 1976 -first ed. 0,70 ltr DICTADOR '2masters' Chateau Labelle 1976 -first ed. 0,70 ltr

Over dit product

Het 2 Masters programma is een baanbrekend rum project van Dictador in samenwerking met vooraanstaande wijn- en spiritshuizen van over de hele wereld. Elk van deze masters zijn zelf uitgekozen door Parra, waarna ze in hun eigen domein speciaal geselecteerde en decennia oude (36YO - 44YO) Colombiaanse rum vaten ontvangen. Hier zetten ze het unieke rijpingsproces voort, in een andere vat, een andere kelder, op een ander continent en onder het oog van een andere Master.

Deze mooie expressie betreft een 41-jaar oude Dictador Rum van een 1976 single vintage vat, gerijpt in bourbon vaten. Deze is verscheept naar Laballe in Armagnac, waar het nog 6 maanden verder heeft gespendeerd in een Black Gascon eiken vat, medium geroosterd. Bij Laballe is Cyril Laudet de cellar master. Hij is de 8e generatie van het familiebedrijf en het is zijn ambitie  om zijn voorouders te eren door hun wijsheden en tradities te gebruiken om de armagnac en wijn van Laballe te ontwikkelen met een eigentijds tintje.  

Proefnotities:
Kleur: Donker mahonie met een lichtgouden randje.
Neus: Grote complexiteit. Zacht vanille-extract, crème karamel, amandelboter, bananenblad, gedroogde appel en vijgen.
Smaak: Rijke donkere chocolade, mokka en geroosterde pecannoten. Daarna karamel, zeezout en ahornsiroop.
Finish: Lange, soepele finish met mooie toetsen van gekarameliseerde appel en marsepein. 

Zeer beperkt beschikbaar.

In Cartagena de Indias, Colombia, produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Tegenwoordig staat de derde generatie master blenders aan het roer, namelijk Hernan Arango Parra. Waar het vaak de overheid is in Colombia welke de distilleerderijen in bezit heeft en ook de macht heeft over de sales in aangewezen gebieden, besloot Hernan Arango Parra in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 markten. Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

In 2015 nam Dictador de beslissing om enkele van zijn oudste voorraden gerijpte rum te bottelen. Dit was het begin van de ‘Fine and Rare’ divisie, welke tegenwoordig de maatstaaf is geworden voor super-gerijpte rum. Onder de 'Fine and Rare' divisie vallen onder andere de 2 Masters serie en het Wixarika project. 

Land van herkomst Colombia Alcohol 46.0 Subgroep Rum
Producent Dictador Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top