Door naar content

Over dit product

Het 2 Masters programma is een baanbrekend rum project van Dictador in samenwerking met vooraanstaande wijn- en spiritshuizen van over de hele wereld. Elk van deze masters zijn zelf uitgekozen door Parra, waarna ze in hun eigen domein speciaal geselecteerde en decennia oude (36YO - 44YO) Colombiaanse rum vaten ontvangen. Hier zetten ze het unieke rijpingsproces voort, in een andere vat, een andere kelder, op een ander continent en onder het oog van een andere Master.

Deze bijzondere expressie heeft verder gerijpt op het domein van Hardy Cognac, waar tegenwoordig de vijfde generatie aan het roer staat, namelijk Bénédicte Hardy. Dictador rum single vintage casks uit 1976 en 1978, welke gerijpt zijn in sherry vaten, zijn verscheept naar Hardy in Cognac, waar ze een verdere rijping van minimaal 7 maanden hebben gekregen in een Chauffe Légère 350 liter eikenhouten vat uit 1954. Dit alles onder het toeziend oog van cellar master Mickaël Bouilly, zoon en kleinzoon van wijnbouwers in de regio. Door het smaakprofiel is deze versie ÉTÉ genoemd, wat zomer betekent. 

Proefnotities:
Kleur: Diep mahonie met een gouden en bronzen gloed.
Neus: Erg complex. Vanille, fudge en butterscotch, maar ook een karakter dat doet denken aan een geweldige Cognac met tonen van gedroogde vijgen en abrikozen. 
Smaak: Indrukwekkende reeks aan smaken. Tonen van nootmuskaat met melkchocolade, toffee, karamel zeezout, en een mooie zachtheid. 
Finish: Soepele en zijdezachte finish met hints van eikenhout, een puur rum karakter en rozijnen.

Zeer beperkt beschikbaar.

In Cartagena de Indias, Colombia, produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Tegenwoordig staat de derde generatie master blenders aan het roer, namelijk Hernan Arango Parra. Waar het vaak de overheid is in Colombia welke de distilleerderijen in bezit heeft en ook de macht heeft over de sales in aangewezen gebieden, besloot Hernan Arango Parra in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 markten. Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

In 2015 nam Dictador de beslissing om enkele van zijn oudste voorraden gerijpte rum te bottelen. Dit was het begin van de ‘Fine and Rare’ divisie, welke tegenwoordig de maatstaaf is geworden voor super-gerijpte rum. Onder de 'Fine and Rare' divisie vallen onder andere de 2 Masters serie en het Wixarika project. 

Land van herkomst Colombia Alcohol 41.0 Subgroep Rum
Producent Dictador Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top