Door naar content
DICTADOR Colombian Aged Gin Ortodoxy 43% 0,70 ltr DICTADOR Colombian Aged Gin Ortodoxy 43% 0,70 ltr

Over dit product

Dictador Colombian Aged Gin Ortodoxy is bedacht door Dario Parra, gin liefhebber en voormalig president van Dictador. Na zijn vele bezoeken aan het Verenigd Koninkrijk, waar hij genoot van alle gin, ging hij terug naar Colombia met de missie om een heerlijke Colombiaanse Gin te produceren. Hij verdiepte zich hier in meerdere formules en studies en in combinatie met zijn ervaring in het vak, creëerde hij uiteindelijk de Orthodoxy Gin. Jarenlang maakte hij deze alleen voor eigen gebruik, en tegenwoordig wordt deze wereldwijd verkocht. Een droom die werkelijkheid werd! 

De unieke formule van de gin in combinatie met de rijping van 6 maanden op rumvaten van Dictador geeft de Ortodoxy Gin een uniek smaakprofiel.

Proefnotities:
Kleur: Helder.
Neus: Mooi gebalanceerd, de invloed van rum is duidelijk. Daarna aroma's van jeneverbes en angelicawortel gecombineerd met munt, citroen en peper. Later ook kaneel, bosbes en gember.
Smaak: Smaakvol, zacht en tegelijkertijd zoet en zuur. De perfecte balans voor een klassieke gin.

Perfect Serve:
Deze klassieke gin kan het best worden gecombineerd met een premium tonic en een schijfje citroen. 

In Cartagena de Indias, Colombia, produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Tegenwoordig staat de derde generatie master blenders aan het roer, namelijk Hernan Arango Parra. Waar het vaak de overheid is in Colombia welke de distilleerderijen in bezit heeft en ook de macht heeft over de sales in aangewezen gebieden, besloot Hernan Arango Parra in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 markten. Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

In 2015 nam Dictador de beslissing om enkele van zijn oudste voorraden gerijpte rum te bottelen. Dit was het begin van de ‘Fine and Rare’ divisie, welke tegenwoordig de maatstaaf is geworden voor super-gerijpte rum. Onder de 'Fine and Rare' divisie vallen onder andere de 2 Masters serie en het Wixarika project. 

Land van herkomst Colombia Alcohol 43.0 Subgroep Gin
Producent Dictador Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top