Door naar content
DICTADOR Colombian Aged Gin Treasure 43% 0,70 ltr

Over dit product

Dictador Colombian Aged Gin Treasure is gebaseerd op een unieke Colombiaanse vrucht, namelijk de Limon Mandarino. Het is een mengelmoes van een citroen en een mandarijn, waarbij de exotische zoete smaak van de mandarijn met het zuurtje van limoen zorgen voor een fantastisch gebalanceerde smaak. De basis van deze gin is een 5-keer gedistilleerde spirit, verkregen uit suikerriet. De gin wordt 35 weken in eikenhouten vaten, eerder gebruikt voor Dictador rum, gerijpt, alvorens het in de fles gaat. 

Proefnotities:
Kleur: Licht amber & helder.
Neus: In eerste instantie duidelijke tonen van mandarijn en citroen. Hierna komt de frisheid van de gebruikte botanicals naar boven, (groene) munt en peper in combinatie met hout en bessen voor een licht zoetje.
Smaak: Een mengeling van zoete en zure citrusvruchten, gecombineerd met de traditioneel smaken van gin. Aan het eind tonen van jeneverbes en een subtiele hint vanille.

Perfect Serve:
Deze Treasure Gin is perfect om puur te drinken! Drink het met wat ijs en een stukje mandarijn schil. Ook heerlijk met een premium light tonic. 

In Cartagena de Indias, Colombia, produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Tegenwoordig staat de derde generatie master blenders aan het roer, namelijk Hernan Arango Parra. Waar het vaak de overheid is in Colombia welke de distilleerderijen in bezit heeft en ook de macht heeft over de sales in aangewezen gebieden, besloot Hernan Arango Parra in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 markten. Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

In 2015 nam Dictador de beslissing om enkele van zijn oudste voorraden gerijpte rum te bottelen. Dit was het begin van de ‘Fine and Rare’ divisie, welke tegenwoordig de maatstaaf is geworden voor super-gerijpte rum. Onder de 'Fine and Rare' divisie vallen onder andere de 2 Masters serie en het Wixarika project. 

Land van herkomst Colombia Alcohol 43.0 Subgroep Gin
Producent Dictador Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top