Door naar content
GLENTURRET 30YO 2021 0,70 ltr GLENTURRET 30YO 2021 0,70 ltr GLENTURRET 30YO 2021 0,70 ltr GLENTURRET 30YO 2021 0,70 ltr GLENTURRET 30YO 2021 0,70 ltr

Over dit product

Deze prachtig complexe 30 jaar oude single malt is een verhaal van twee werelden. Met respect voor het verleden en een passie voor de toekomst, brengt deze 30 jaar oude parel oud en nieuw samen. In 2019, toen de distilleerderij zijn nieuwe eigenaren ontmoette, werd een deel van deze kostbare 30 jaar oude alcohol meegenomen en gevuld in nieuwe, speciaal geselecteerde Europese eiken sherryvaten, waar het zijn rijping voor nog een jaar voortzette. Het werd vervolgens zorgvuldig vermengd met de spirit die al drie decennia in het oorspronkelijke hout had geslapen.  

Proefnotities:
Rijk aan tropisch fruit, vanille, groene appel, peer en eiken.

Let op: de whisky is beperkt voorradig en de verkoop verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

The Glenturret, opgericht in 1763, is de oudste werkende distilleerderij van Schotland. Het is een prachtige boetiekstokerij, gelegen naast de rivier de Turret op 3,2 km afstand van het dorp Crieff aan de rand van de Schotse Hooglanden.

The Lalique Group
De distilleerderij was voorheen eigendom van de Edrington Group en werd in maart 2019 officieel verkocht aan een joint venture onder leiding van The Lalique Group, een Frans luxe lifestylebedrijf.

Famous Grouse Experience
De distilleerderij stond bekend als de Famous Grouse Experience, omdat de productie van The Glenturret werd gebruikt voor de blend van Famous Grouse. Daarom is de Glenturret distilleerderij een populaire toeristenbestemming die tienduizenden bezoekers per jaar trekt.

Nieuwe range en rebranding Glenturret
The Glenturret begint aan de volgende fase van zijn reis en brengt zijn exclusieve single malt whisky naar duizenden whiskyliefhebbers over de hele wereld. Bob Dalgarno – gerespecteerd master blender bij Glenturret - heeft de range volledig vernieuwd. Een bijzonder en tijdperkbepalend moment waarbij de eigentijdse elegantie van The Glenturret wordt verenigd met die jarenlange reputatie van de distilleerderij op het gebied van traditioneel vakmanschap.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 41.6 Subgroep Whisky
Producent Glenturret Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top