Door naar content

Over dit product

Speciaal ter ere van het prestigieuze golftoernooi The Open heeft Loch Lomond 2 zeer gelimiteerde 'The Open Editions' uitgebracht.

Samen met Michael Henry, masterblender van de Loch Lomond Distillery, heeft golflegende Darren Clarke de "Open Course Collection Royal Portrush" gecreëerd. Darren Clarke heeft 21 tournooien over de hele wereld gewonnen, waaronder het prestigieuze Open Championship 2011 in Royal St George's, Engeland. De 19 jaar oude single malt is voorzien van een prachtige verpakking, compleet in stijl met het golftoernooi. De whisky heeft een fruitig karakter , wat mede komt door de innovatieve stills van de Loch Lomond Distillery. Verder is de whisky non-chill filtered, gebotteld op 50,3% vol. en heeft hij een natuurlijke kleur.

De Amerikaanse eiken Bourbon vaten zijn gefabriceerd in de eigen Loch Lomond kuiperij. Tropisch fruit en de zoetheid van honing komen naar voren. De whisky heeft een rijk mondgevoel met een comoplexe smaak, waarna een lange afdronk volgt!

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whisky's vandaan komen.

De distilleerderij van Loch Lomond is gevestigd in de plaats Alexandria op de grens van de Lowlands en de Highlands. Een tweetal whisky merken worden hier met veel passie gedistilleerd. Te weten, Loch Lomond en Inchmurrin,het laatste merk Inchmurrin is een Single Malt whisky die vernoemd is naar het grootste eiland in het mythische "loch" waar tevens ook de distilleerderij naar vernoemd is, Loch Lomond. Het gebied was decennia lang samen met de Speyside het episch centrum voor de Single Malt whisky industrie. Echter zijn er gedurende de jaren verschillende distilleerderijen gesloten wat de "Loch Lomond Distillery" uniek maakt in zijn soort. De distilleerderij met de gelijknamige naam van het mythische- en grootste meer van Schotland kenmerkt zich door de verscheidenheid aan whisky dat men distilleert. Het is dan ook één van de weinige distilleerderijen in Schotland die zowel aged Single malt Whisky, non-aged Single Malt whisky, Blended whisky als een 100% Grain whisky vercommercialiseert. Tevens is de whisky afkomstig van de Loch Lomond distilleerderij, de favoriete whisky van kapitein Haddock uit het stripverhaal van Kuifje.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 50.3 Subgroep Whisky
Producent The Loch Lomond Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top