Door naar content

Over deze wijn

Als de druiven binnenkomen in de wijnkelder, worden ze eerst 7 dagen in afgesloten vaten gedaan bij een temperatuur van 20 - 25 graden Celsius. Elke 2 uur wordt het druivensap over de hoed gepompt om zoveel mogelijk fruit te krijgen. Na de persing en fermentatie wordt de wijn 24 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter gerijpt. De Roos Cabernet Sauvignon is een wijn die je lang kunt bewaren. Daar is hij voor gemaakt. De kleur is donker rood en de neus van kruidnagelen en potloodslijpsel geven aan dat het een klassieke wijn is om lang te bewaren, zeker wel 10 jaar want de tannines in de jonge wijn zijn behoorlijk stevig maar die worden in de loop der jaren zeker zachter.

Over het wijnhuis Mooiplaas

Mooiplaas Wine Estate and Private Nature Reserve zoals het bedrijf voluit heet, is prachtig gelegen tussen de majestueuze, vruchtbare bergen en twee oceanen in het beroemde wijngebied Stellenbosch. Het totale Estate bestaat uit 250 hectare waarvan ongeveer 100 hectare aan wijngaarden en 60 hectare natuurreservaat. Het bedrijf is al jaren eigendom van de familie Roos.

Mede omdat het natuurreservaat vlak naast de wijngaarden ligt is milieuvriendelijke en duurzame wijnbouw essentieel. Er worden dan ook geen bestrijdingsmiddelen in de wijngaarden gebruikt. Één van de belangrijkste kenmerken is het vele hoogteverschil op het terrein. Dit zorgt voor veel verschillende microklimaten binnen de 100 hectare aan wijngaarden. Dit biedt uiteraard veel mogelijkheden maar vraagt ook veel kennis van wijnmaker Louis Roos.

Een groot aantal traditionele methodes worden gebruikt tijdens het wijnmaakproces. Louis Roos is van mening dat wijnen authentiek moeten zijn en eer doen aan hun herkomst. Wijnen dienen elegant, in balans en gestructureerd te zijn. Kortom: plezier toevoegen aan het leven !
Meer informatie over het wijnhuis
Land van herkomst Zuid-Afrika Druiven Cabernet sauvignon Appellation Stellenbosch Alcohol 14.0 Smaak Stevig Subgroep Rode wijn Kleur Rood
Wijnhuis Mooiplaas Jaargang 2018 Serveertemperatuur 16 - 18 °C Houtlagering 24 maand Frans eiken Groep Wijnen Gerechten Lamsvlees, runderstoofpot.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top